JÁSZKUNSÁG

2021.01.06. 11:10

Horgászni sem szabad éjszaka

A kijárási tilalom a horgászokra is vonatkozik. Így az este nyolc és reggel öt óra közötti időszakban az éjszakai horgászat sem engedélyezett. Mivel tilos a lakóhely elhagyása, a közterületen való tartózkodás, a horgásztanyát, vízparti szállást sem hagyhatja el a horgász.

Kovács Berta

Egyedül maszk nélkül is horgászhatunk

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) ajánlása alapján a horgászvizek üzemeltetőinek javasolt az este hét órai zárás, a halfogóknak pedig ügyelnie kell arra, hogy kellő időben elinduljanak a vízpartról, hiszen nyolc órára haza kell érniük.

Többekben felmerült azonban a kérdés, hogy kell-e maszkot viselni, ha többen ülnek a csónakban.

Az Operatív Törzs Ügyeleti Központ átirata és a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása alapján a családtagok, a közös háztartásban élők horgászhatnak maszk nélkül egy csónakból, míg azok, akik nem egy háztartásban élnek, ugyanezt a MOHOSZ által előírt háromméteres védőtávolság betartásával tehetik meg. Utóbbiak, ha maszkot tesznek, akkor csak a másfél méter táv betartására kell ügyelniük. MOHOSZ ajánlása, hogy a csónakban ülők száma családtagok esetén a három főt, ellenkező esetben a két főt ne haladja meg.

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége által gondozott vízterületeken általánosságban elmondható, hogy a horgászok betartják az előírásokat. Donkó Péter titkár elmondta, nem jellemző, hogy a halőrnek azért kellett volna figyelmeztetnie valakit, mert este nyolc és reggel öt óra között próbált volna halat fogni.

A Tisza folyón december elseje és február utolsó napja között egyébként is tilos az éjszakai csónakos horgászat este hattól másnap reggel hat óráig. A csónakban nyilván horgászfelszerelés sem tartható.

A halőrök természetesen a karácsonyi ünnepek alatt és szilveszterkor is dolgoztak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában