SZOLNOK

2021.02.26. 16:41

Buszgyártó cégekkel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

A MÁV a szolnoki járműjavítóba tervezett gyártósorát úgy alakítja ki, hogy a két cég gyártmányait ott is el lehessen készíteni.

Szoljon.hu

Dr. Tenk Gábor, Homolya Róbert, Baranyai Ferenc

Forrás: MÁV

A MÁV együttműködési megállapodást kötött két buszgyártó céggel, az INTER Traction Electrics Kft.-vel (ITE Kft.) és a BM HEROS Zrt.-vel – közölte a vasúttársaság az MTI-vel pénteken.

A megállapodás szerint a résztvevő társaságok üzleti együttműködési rendszert alakítanak ki gyártási folyamatok modernizálására. Ennek érdekében a MÁV a szolnoki járműjavítóba tervezett gyártósorát úgy alakítja ki, hogy a két cég gyártmányait ott is el lehessen készíteni – közölték.

Balról: Dr. Tenk Gábor (ITE), Homolya Róbert (MÁV), Baranyai Ferenc (ITE)
Fotó: MÁV

A MÁV a járműgyártás fejlesztését reméli a tervezett korszerűsítésektől. Mint írták, a szolnoki járműjavító egyedileg fejlesztett gyártó- és vezérlő berendezései saját maguk fogják összehangolni a működésüket emberi beavatkozás nélkül, javítva a termelés hatékonyságát és minőségét. Az öntanuló mesterséges intelligencia, amelyre a leendő gyártási környezet épül, illeszkedik a MÁV fejlesztési irányaihoz – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában