fenntartóváltás

2021.04.08. 22:13

A jászapáti idősek otthona is új néven működik tovább

Négy, eddig állami fenntartású bentlakásos idősotthont ezentúl a Katolikus Szeretetszolgálat működtet.

Szoljon.hu

A szeretetszolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: az intézmények csatlakozásával a jövőben 425-tel több emberről gondoskodnak új munkatársaik segítségével.

Az MTI érdeklődésére közölték, hogy Jászapátin a korábbi Fehér Akác Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősek Otthonának két, a városban működő gondozási részlege Szent Vendel Otthon néven működik tovább. Parádon a korábbi Harmónia Egyesített Szociális Intézet a Szent Ottilia Otthon nevet, a lajosmizsei Harmónia Integrált Szociális Intézet pedig a Szent Lajos Otthon nevet vette fel a múlt csütörtöki fenntartóváltással.

Az időseken kívül foglalkoznak súlyos fogyatékkal élőkkel, daganatos gyermekekkel és hozzátartozóikkal, illetve nehéz sorsú családokkal is – ismertették közleményükben.

Beszámoltak arról is, hogy a szeretetszolgálat hosszú ideje módszertani szervezetként is működik, és az utóbbi évek során szakmai központtá fejlesztették. Kiemelték, hogy a demencia, az idősgondozás és a családok segítésének szakértőivé váltak. Közölték, ennek részeként vették át négy telephely fenntartását az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában