eredményhirdetés

2021.05.12. 07:53

A Tiszafüred és Poroszló közötti bringaút lett az Év Kerékpárútja

A 46 pályázat közül 2021-ben a Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút lett az Év Kerékpárútja.

Szoljon.hu

Forrás: Aktív Magyarország facebook oldala

A Közlekedési Kultúra Napja program keretein belül hirdették ki az Év kerékpárútja pályázat győztesét: idén a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút érdemelte ki a díjat – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

A Közlekedéstudományi Egyesület, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Kerékpárosklub és társaságunk által életre hívott pályázaton a közönség szavazatai, pontosabban lájkjai alapján dőlt el az első hely.

Az ország talán leglátványosabb kerékpáros építménye a Tisza-tó fölött vezető négy híd. Monumentalitása mellett azért is megérdemli a nyertes címet, mert az egyik leglátogatottabb kerékpáros úti cél.

2020-ban közel 100.000 kerékpáros haladt itt át.

A tavaly nyáron átadott 6,5 km-es kerékpárúton az autóforgalomtól elválasztva, teljes biztonságban gurulhatunk. Ezzel teljessé vált a kis Tisza-tó kör, rengeteg bringást vonzva erre a különleges hangulatú helyre. A 2020-ban elkészült projekt beruházója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. volt, a kivitelező a Hódút Kft., a tervező pedig a Speciálterv Kft., míg az átadás után a mi szakembereink vehették át üzemeltetésre a szakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában