terápiás kutyák

2021.05.19. 18:00

Szantál és Bejgli ellátogatott a tiszabői gyerekekhez

A gyerekek megismerték a segítő kutyákat és a kutyás terápiát, valamint a felelős állattartás fontosságát is.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósítja meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a „Példaként a PÉLDAKÉP 2021” című, komplex bűnmegelőzési projektjét, amelynek elsődleges színtere a Tiszabői Általános Iskola.

Mint arról a megyei rendőr-főkapitányság beszámolt, a bűnmegelőzési szakemberek igyekeztek úgy összeválogatni az idei programsorozat elemeit, hogy a tánc, a természetjárás és közös, csoportos foglalkozások közösségépítő erejét kihasználva megcélozza a fiatalok kompetenciájának fejlesztését, valamint az egészségmegőrzés és megelőzés fontosságának hangsúlyozásával a felelősségtudatuk erősítését.

A kisiskolások május 17-én találkozhattak Szantállal és Bejglivel, az 5 éves terápiás kutyusokkal és trénereikkel, Varga Zsófiával és Flasch Péterné Lakatos Zitával.

Nem csak élményt, de tudást is kaptak a gyerekek
Fotó: Police.hu

A vidám és játékos állatasszisztált aktivitási program célja az volt, hogy az általános iskolában tanuló gyermekek saját élmény alapján ismerjék meg a segítő kutyákat és a kutyás terápiát, elsajátítsák a felelős állattartás iránti elkötelezettséget.

Számos közös feladaton keresztül megismerhették, hogy mennyi mindenre megtanítható egy kutyus, mennyire hallgat a gazdájára, és megtapasztalhatták, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja – olvasható a police.hu-n.

Közös feladatokon is részt vettek
Fotó: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában