Turócziné Tóth Beatrix

2021.06.10. 12:15

Az elővigyázatosságra hívja fel a figyelmet a jászberényi esküvőszervező

Több fiatal pár álma foszlott szerte, amikor a kormány által bevezetett óvintézkedések miatt az esküvőket csak lakodalom nélkül lehetett megtartani. Úgy tűnik a járvány harmadik hullámát legyőztük és a legújabb enyhítéseknek köszönhetően többek számára felcsillant a remény, hogy a hagyományoknak megfelelően, násznéppel közösen esküdjenek.

Pető Márk

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A jászberényi Turócziné Tóth Beatrix jelenleg másodállásban foglalkozik esküvőszervezéssel. Nincs egyszerű helyzetben, ugyanis az ő életét is keresztbe húzta a koronavírus-járvány.

– Eredetileg úgy volt, hogy a tavalyi évben hat esküvőt szervezhetek meg Jászberényben, az idei évre azonban ez a szám lecsökkent kettőre – kezdte Turócziné Tóth Beatrix.

– Többször próbáltuk – a párokkal közösen – megtalálni a megfelelő időpontot, de a járványhelyzet és egyéb okok miatt inkább lemondták. Lett volna egy pár, akik külföldön élnek, de a rokonok miatt itthon szerettek volna esküdni. Azonban amikor felütötte a fejét a Covid, azonnal jelezték, hogy ne folytassuk a szervezést, mert nem fogják megtartani az esküvőt – mondta.

Néhány kollégájával is beszélt a jelenlegi helyzetről, így egy kicsit pontosabb képet kapott.

– Több esküvőszervezőtől hallottam, hogy azok akik tavalyról átrakták idén nyárra az esküvőt, azok 80 százaléka meg is tartja a lakodalmat, igaz kisebb létszámmal. Úgy látom, az emberek egy része még mindig fél a vírustól, jól mutatja ezt, hogy mindkét lagzira, amit én szervezek csupán az eredeti létszám 60 százaléka jelezte, hogy ott lesz.

Hozzátette, ebben a helyzet anyagilag nem éri meg az esküvőszervezéssel foglalkozni.

– Szeretem az embereket, az esküvőket és ezt a szakmát is, azonban nemrég arra a döntésre jutottam, hogy amíg fennáll ez a járványhelyzet nem vállalok esküvőt.

Nekem, akinek nem ez a főállása, anyagilag nem éri meg – fejtette ki.

Turócziné Tóth Beatrix néhány tanácsot is elmondott, hogy mi az, ami segíthet a pároknak ebben a helyzetben.

– Továbbra is felhívnám a figyelmet az elővigyázatosságra. Különösen az idősebb vendégek esetében. A táncolásnak, a bulizásnak arról kell szólnia, hogy elengedjük magukat és a pillanatnak éljünk, de fontos, hogy a veszélyt ne felejtsük el. Nagyon sokan családot szeretnének alapítani, különösen a friss házasok, éppen ezért is kell óvatosak lenniük. Azt szoktam mondani az ifjú pároknak, hogy ha nem kötelező maszkhasználat, akkor ne hordják, azonban az ültetésnél figyeljenek oda, hogy akik nincsenek kapcsolatban egymással, ne üljenek közel egymáshoz – tanácsolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában