Galériával

2021.06.18. 19:58

Több mint hétszázmillió forintból épül új óvoda Szandaszőlősön

A közeljövőben új óvoda szolgálja majd a szandaszőlősi családokat. Az Eszterlánc óvodát ugyanis lebontják, a közelében épül meg a kor igényeinek megfelelő új intézmény.

Hartai Gergely

Fotó: Nagy Balazs

A közelgő munkálatokról és a fejlesztés részleteiről pénteken a helyszínen tájékoztatott Szolnok és térségének országgyűlési képviselője. Dr. Kállai Mária elmondta, jövőre még várhatóan a mostani épületből ballagnak a gyerekek, akiknek a munkálatok idejére nem kell kiköltözniük jelenlegi helyükről.

– Az Eszterlánc óvoda kapcsán már folynak a háttérmunkálatok és a területrendezés. Az új létesítmény építése még az idén elkezdődik, ám a kivitelezés oroszlánrésze a jövő évben zajlik majd – hívta fel a figyelmet a képviselő.

Miután kiemelte, a beruházás elkezdéséhez immár minden adott, a fejlesztés összköltsége mintegy 713,7 millió forint.

Elhangzott, az új óvoda 125 férőhellyel rendelkezik majd, továbbá egy csoporttal bővül. Az új komplexum emellett nagyobb területen helyezkedik el, és felszereltsége mindenben megfelel majd a kor követelményeinek.

– A magyar kormány kiemelt célja a családok támogatása. Mára eljutottunk oda, hogy az a település, amelynek bölcsődei igénye van, tudott rá forrást teremteni. Látni kell, hogy akár helyi forrásokból, akár a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, vagy éppen a Magyar Falu Programból egyaránt lehetővé válnak az efféle fejlesztések – közölte hírportálunkkal dr. Kállai Mária.

Az intézmény udvara pénteken délután ballagásnak adott otthont. Kovács Annamária óvodavezető beszédében az óvodai nevelés és a család jelentőségét méltatta.

– Mi az óvodában érzelmi biztonságot nyújtottunk a gyermekeknek, és bízom benne, hogy mindezt a szülők is így érezték az elmúlt években. Abban a reményben búcsúzom, hogy sok élménnyel gazdagodva lépnek ki önök és gyermekeik egyaránt az óvoda kapuján – köszönt el az apróságoktól az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában