Szolnok

2021.09.23. 20:12

Az idő múlása kulcsszerepet játszik Nagy Tibor második könyvében

A szerző fejében már körvonalazódik egy regény megírása is.

Szoljon.hu

Fotó: Szoljon.hu

Csütörtökön délután mutatta be második könyvét Nagy Tibor a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban. Beszélgető partnere első, Félárnyék című kötetének bemutatójához hasonlóan ezúttal is a Szolnok TV szerkesztője és riportere, Torda Ferenc volt.

Az És megy minden tovább című köteten, az elsőhöz hasonlóan, két évig dolgozott Nagy Tibor. Ami a címet illeti, nem véletlenül erre esett a szerző választása, hiszen a kötetben megtalálható mind a tizenkét fejezetben komoly hangsúlyt kap a múló idő szerepe.

Az író elmondása szerint volt olyan időszak is, amelyben hosszú órákat foglalkozott egy-egy történet megírásával, amit aztán visszaolvasva végül nem talált elég jónak, így újra kellett kezdenie azt. Óriási jelentősége lehet egy komplett fejezetet tekintve egy mondatnak, de akár egy szónak is.

– Az alkotás időszakát egy tyúkanyó tojásának a kikeltéséhez tudnám hasonlítani. Szükség van arra, hogy üljünk egy kicsit a történetünkön, hol leraktam, hol újra elővettem, hetek teltek el, aztán újraírtam néhány részt.

Fontosnak tartom, hogy adjunk magunknak időt, hogy minden részlet letisztázódjon

– mesélte Nagy Tibor.

A könyv műfaját tekintve novelláskötet, ám nem kizárt, hogy az elkövetkezendő néhány évben egy regénnyel is meglepi hűséges olvasóit Nagy Tibor.

– Vannak még történeteim, ezeket azonban nem lehetett ebbe a könyvbe belerakni, mivel jóval hosszabb terjedelemben lehetne csak elmesélni őket. Gondolkodom egy regény megírásán is, ehhez meglátásom szerint két-három évre biztosan szükségem lenne. A mostani könyv története több szálon fut, így szerintem, aki a kezébe veszi, az nehezen tudja majd letenni – mondta.

Életének több mint felét Szolnokon élte le

Nagy Tiborban, aki ezer szállal kötődik Szolnokhoz, már középiskolás korában is élt a közlésvágy, vágyott arra, hogy valamit alkothasson, hogy elmondhassa véleményét. Többek között ezért is tanult újságírást élete későbbi szakaszában. Kalandos életútja elején azonban a zenét használta kifejezőeszközül, mint véleménye megosztását a hallgatósággal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában