fejlesztés

2021.10.12. 10:40

Hat parkolót épít idén Túrkeve

Parkolófejlesztési tervet fogadott el a képviselő-testület, mellyel szeretnék segíteni a gépjárművel járók civilizált parkolását.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról Sallai Róbert Benedek polgármester beszámolt, a meglévő gépjárműforgalom parkolási anomáliáinak megszüntetésére, valamint a zöldterületeken okozott esztétikai „sebek” miatt van szükség parkolók kialakítására.

„Idén, várhatóan november közepéig hat parkoló épül meg. Egy a Kenyérmezei úton, a lányiskola mögött, egy a Vass utcai óvodánál, egy a Kálmán király úti (Református) iskola előtt, egy a Deák Ferenc út és Petőfi út sarkánál, valamint egy meglévő parkoló kibővítése készül el a polgármesteri hivatal mellett, illetve egy egykori macskaköves bejáróból lesz parkoló a Liget utca és volt tyúkpiac útjának sarkánál (Piacköz)” – részletezte a városvezető.

Kiemelte: mindennek nem a gépjárműforgalom generálása a célja, továbbra is elkötelezettek maradnak a kerékpárbarát város koncepciója mellett, és nagyobb erőforrásokat kívánnak kerékpárút-fejlesztésre fordítani, mint parkolókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában