beruházás

2021.11.25. 19:28

Épül a kétcsoportos bölcsőde Jászjákóhalmán

A várt ütemben halad a helyi bölcsőde építése, mely a település egyik kiemelkedő beruházása.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Terjéki Tünde polgármester a fejlesztésről elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében első körben 240 millió forintot nyertek a kivitelezésre, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott 50 milliós összeggel egészült ki.

– Egy kétcsoportos létesítményt alakítunk ki, huszonnégy férőhellyel. Az épület a tervek szerint jövő októberben készül el – tette hozzá a településvezető.

A polgármester kiemelte, az elmúlt időszak születésszámbeli visszaesése után immár újra emelkedő tendenciát érzékelnek a faluban.

– A korábbi években tapasztaltunk ugyan néhány százas csökkenést, ám egy ideje újra a növekedés jellemző. Jelenleg 2907 lakónk van – tudtuk meg a polgármestertől.

Terjéki Tünde arról is beszámolt, hogy az építkezés megkezdésekor megállapodást kötöttek a bölcsődék módszertani egyesületével az intézmény belső felszerelésének megfelelő kialakítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában