Galériával

2021.11.26. 09:57

Megnyílt a Tariczky Endre Régészeti Kiállítás Tiszafüreden

Új telephellyel bővült a Kiss Pál Múzeum, a minap nyílt meg a múzeum alapítójáról elnevezett Tariczky Endre Régészeti Kiállítás, a tárlat a régi gyermekorvosi rendelő épületében kapott helyet.

Ujvári László

Az önkormányzat pályázati forrásból látott hozzá egy átfogó múzeumfejlesztési koncepció megvalósításának, melynek eredményeként egy öt telephelyből álló intézmény jön létre. Ennek első lépéseként hozták létre a november 24-én ünnepélyesen átadott tárlatot.

– Egy újabb turisztikai attrakcióval gyarapodott Tiszafüred és a Tisza-tó, egy olyan kulturális látnivalóval, amely minden korosztály számára tartogat érdekességeket – mondta köszöntőjében F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, hozzátéve: minden gyermeknek van olyan időszaka, mikor szeretne régész lenni, az új kiállítás ezt a gyermeki érdeklődést lobbantja lángra ismét a látogatókban.

Beszédében Ujvári Imre polgármester tekintett vissza az elmúlt időszak munkájára, majd dr. Mester Edit régész, múzeumigazgató tartott tárlatvezetést a résztvevőknek.

Az ünnepségen azt is bejelentették, hogy hét év kihagyás után ismét rendszeresen megjelenik majd a Tiszafüredi Tanulmányok című helytörténeti kiadvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában