Támogatás

2021.12.23. 19:50

Idén is segítették a családok karácsonyát Jászárokszálláson

A jászárokszállási Szent Erzsébet Karitász Csoport az év minden időszakában segítő kezet nyújt az időseknek, betegeknek, nagycsaládosoknak és magányos embertársaiknak. Szeretettel és odafigyeléssel fordulnak a nehéz helyzetben élők felé. A karitász szolgálatát támogatóknak köszönhetően a napokban szeretetcsomagot, tartós élelmiszert és Béres Cseppet osztottak ki karácsonyra. Az ajándékok mellett reményteli, lélekemelő gondolatokkal varázsolták szebbé a településen élők ünnepét.

Illés Anita

Tóth Lászlóné (balra), a jászárokszállási karitász csoport vezetője szeretetcsomagot ajándékozott Fülekiné Szabó Ildikónak

Forrás: Pesti József

Gondosan összeállított szeretetcsomagok, tartós élelmiszerekből álló dobozok sorakoztak a Szent István Közösségi Házban a minap tartott adományozáson. A helyi Szent Erzsébet Karitász Csoport immár huszonhét éve segíti a városban élő időseket, betegeket, nagycsaládosokat, magányos embereket. Gondoskodó szeretettel és imával végzett szolgálatukat nem csak karácsonykor gyakorolják, hanem az év minden napján.

– Sajnos a koronavírus-járvány ebben az évben is befolyásolta tevékenységüket, hiszen a tervezett programokból keveset tudtunk megvalósítani – kezdte évértékelőjét Tóth Lászlóné, a karitász csoport vezetője. 

Felidézte többek között a templomban meghirdetett márciusi tartós élelmiszergyűjtést, amellyel a korlátozások idején családokat, egyedül élőket segítettek. De húsvétkor és pünkösdkor is osztottak élelmiszercsomagokat a rászorulóknak.

Az év második felében már összejöveteleket is tartottak, ilyen volt például a sérülten születettek részére szervezett teadélután vagy a kilencvenedik születésnapjukat ünneplő karitász tagok köszöntése. Szeptemberben részt vettek a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus záró miséjén, majd októberben megemlékeztek a katolikus karitász megalakulásának kilencvenedik és újjáalakulásának harmincadik évfordulójáról.

– November végén elérkeztünk advent első vasárnapjához, ezzel elkezdődött a karácsonyra való hangolódásunk. Idén száznegyven darab édességből álló szeretetcsomagot készítettünk a sérülten születetteknek, nagycsaládosoknak, idős és magányos embereknek, valamint az Apartman Ház lakóinak. Ezenkívül a dr. Gergely Sándor és felesége felajánlásából vásárolt és az Egri Főegyházmegyei Karitász Központtól kapott tartós élelmiszert is kiosztottuk hetven rászoruló család részére. Egy gyöngyösi vállalkozó csoki mikulással segített. 

Dr. László Erika, a Szent Margit Gyógyszertár tulajdonosa pedig ötven darab Béres Cseppet adományozott, melyet huszonöt főnek juttatunk el karácsonyra. 

– A Faurecia gyáregység is a segítségünket kérte az általuk gyűjtött tartós élelmiszer kiosztásában, amit tizenöt család kapott meg. Mindenadományért hálával tartozunk – mondta el a szeretetcsomagok kiosztásakor Tóth Lászlóné. Az ajándékot és a karitász tagok kedvességét a családok örömmel fogadták.

– A kezdeményezés során már tavaly is kaptunk tartós élelmiszercsomagot. Köszönöm, hogy figyelnek a családokra. Az ünnepi sütés-főzéshez nagyon jól jön a liszt, cukor és lekvár – osztotta meg tapasztalatait a háromgyermekes Csikós Judit. Hasonlóan vélekedett Fülekiné Szabó Ildikó is, aki szintén finomságokat készít majd a családjának karácsonyra.

A jó cselekedetek boldogítanak

Ha jót teszünk másokkal, azt valamilyen formában visszakapjuk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a karitász tagok csodás megtapasztalása, amikor az élő betlehemhez különböző kellékeket, figurákat vásároltak.

– A gazdaságvezetőnk kinézett egy óvodások számára használható lovat az egyik üzletben, majd amikor elmentek érte és vásárláskor számlát kértek, az üzlet tulajdonosa ingyen adta számukra, sőt még apróbb plüss állatokat is ajándékozott mellé. Pályázati forrásból szerettük volna megvásárolni, de nem kellett érte fizetni. Vannak még jó szándékú emberek – mesélte a karitász csoport vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában