Összefogás

2021.12.14. 13:03

Kupakok gyűjtésével segítettek egy mezőtúri családon

A gyűjtés során nem kevesebb, mint négyszázötven kilogramm műanyag kupak gyűlt össze.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció/Ujvári László

A városban is gyűjtik a műanyag kupakokat, melyeket a közösségi háznál elhelyezett tárolóba lehet bedobni. Az elmúlt időszakban a mezőtúriak nagyon sokat helyeztek el abban, a közelmúltban el is szállították a gyűjtő tartalmát. A kupakok értékesítésével most egy nehéz helyzetbe került családot segítenek. 

Herczeg Zsolt polgármester is közzétette közösségi oldalán, hogy példaértékű a helyiek segítő szándéka, összesen ugyanis nem kevesebb, mint négyszázötven kilogramm műanyag kupak gyűlt össze.

– Nagyon szépen köszönjük annak a helyi cégnek és vezetőjének, Nagy Zsoltnak, hogy a kupakokat magas piaci áron tudták átvenni. A befolyt összegből egy nehéz helyzetben lévő mezőtúri család ünnepi készülődését szeretnénk könnyebbé tenni – írta bejegyzésében a városvezető. 

Herczeg Zsolt köszönetet mondott azoknak is, akik gyűjtöttek kupakokat, s mindenkit arra biztatott, hogy a jövőben is folytassák, hiszen így további rászorulókon lesz mód segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában