Autóút

2022.02.15. 14:02

A rendőrség fontos információkat közölt az M4-es új szakaszáról

Február 22-én adják át az M4-es Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszát. A rendőrség fontos információkat közölt az útszakaszról.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Mint arról beszámoltunk: február 22-én átadják az M4-es autóút Jász-Nagykun-Szolnok megyében elkészült szakaszát. Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon az új pálya megyei szakasza fizetős-e, kell-e rá megyei matricát vásárolni, és ha igen, mely kilométerek között használhatják azt. 

A Balesetmegelőzés Szolnok megye Facebook-oldalon a rendőrség azt írja ebben a kérdésben a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjairól szóló 45/2020. (XI.28.) ITM rendelet a fő szabályozó. 

Hogyan vonatkozik ez Jász-Nagykun-Szolnok megyére?

A rendeletben foglaltak alapján 2022. január 1-jétől a Jász-Nagykun-Szolnok megyei e-matricával az M4-es autóút Abony-kelet / Szolnok-nyugat csomópont (94-es km) és Törökszentmiklós-nyugat csomópont (118-as km) közötti szakaszát lehet használni.

Az úthasználók széleskörű tájékoztatása érdekében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. – a rendelet alapján készített – térképeket is közzétett. 

Forrás: nemzetiutdij.hu

Fontos információk

Minden megyei matrica a következő megye első csomópontjáig érvényes.

Ez azt jelenti, hogy a Pest megyei matricával megyénkben az első Jászberény/Szolnok-észak csomópontig, vagyis a 99. kilométer szelvényig közlekedhetünk. Természetesen ez visszafelé is érvényes vagyis, ha csak ennél a csomópontnál hajtunk fel az M4-es autóútra és elindulunk Budapest felé, akkor nem kell pluszban Jász-Nagykun-Szolnok megyei matricát vásárolnunk. Ugyanez érvényes, ha Jász-Nagykun-Szolnok megyei matricánk van, úgy azzal Pest megye első csomópontjáig (Abony-kelet/Szolnok-nyugat) közlekedhetünk. 

Az új utak használatánál fontos:

  • kiemelten irányváltoztatásnál, hogy mindig figyeljük a jelzőtáblákat és útburkolati jeleket
  • frissítsük a navigációs eszközeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában