Galériával

2022.03.26. 15:24

Közel hétszázmillió forintból bővítették a cserkeszőlői iskola épületét

Az építkezés 2020. szeptemberében kezdődött és idén március elsején fejeződött be, mely közel 685 millió forintból valósulhatott meg.

Köllő Judit

Forrás: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Szombaton délelőtt átadták a Szolnoki Tankerületi Központ által megvalósított Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola új épületszárnyát. A bemutató ünnepséget Molnárné Kiss Erika iskolaigazgató nyitotta meg, ahol Berkó Attila kormánymegbízott és Szutorisz Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója is köszöntötte a résztvevőket.


– Iskolánk négy tanterme, négy csoportszobával, 480 négyzetméteres tornacsarnokkal és kiszolgáló helységekkel bővülhetett – taglalta Molnárné Kiss Erika, a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola intézményvezetője. 

 

– Nagy lehetőség volt ez nem csak iskolánk, hanem Cserkeszőlő életében is, hiszen eddig konténertermekben folyt az oktatás. 

A fejlesztés mellett nagy előnye volt még a pályázatnak, hogy a nevelő és oktató munkákon kívül komplex alapprogramot kellett bevezetni, esélyt biztosítva ezzel Szelevény, Tiszainoka, Tiszasas és Cserkeszőlő számára is.

Az építkezés 2020. szeptemberében kezdődött és idén március elsején fejeződött be, mely közel 685 millió forintból valósulhatott meg.


– Mindig nagy örömmel állok egy ilyen projekt mögött, hiszen mindez azt tükrözi, hogy megyénk fejlődik, és nem utolsó sorban olyan intézménnyel gyarapodik, amely a gyerekeink jövőjét és mindennapjait teszik könnyebbé  – magyarázta Berkó Attila kormánymegbízott.

Jász-Nagykun Szolnok megyében számtalan felújítás valósult meg az elmúlt időszakban, ami azt üzenheti számunkra, hogy első a gyerekek és a családok jövője.


Az ünnepségen felléptek a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói, valamint Buda Dóra és Rónyai Zoltán magyar táncbajnokok is.


– Egy ötéves folyamatnak a lezárása a mai – mondta Szutorisz Szügyi Csongor tankerületi igazgató. 

 

–  A felújítással 2017 januárjától kezdve foglalkozunk, hiszen mi is észleltük, hogy igazán szűkös volt a hely az iskolában. A bővítés műszaki ellenőrzése, kivitelezése és a pénzügyi tervek is nagy munkával jártak, mivel a pályázat összege 513 millió forint, melyhez még 171 millió forint volt szükséges, így a magyar állam és az Európai Unió segítségével 2020 őszén elindulhatott a munkafolyamat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában