Galériával

2022.03.03. 14:00

Megújult a szolnoki MÁV járműjavító szociális épülete

Megújult a MÁV VAGON Kft. Kőrösi úti szociális épülete. A MÁV Zrt. saját, csaknem 1 milliárd forintos beruházásának keretében egy 499 fős, modern öltözőkkel, vizesblokkokkal felszerelt szociális épület készült, valamint megújultak az ott lévő orvosi rendelők. Az épületet csütörtökön bejárással egybekötött ünnepélyes eseményen adták át.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Nagy Balázs

 Ma nem egy technológiai fejlesztést jelentünk be, hanem azért vagyunk itt, mert egy szociális blokk újult meg, amely arra hivatott, hogy még jobb körülmények között tudják végezni a tevékenységüket az itt dolgozók – emelte ki Homolya Róbert. 

A MÁV elnök-vezérigazgatója szerint hangsúlyos kérdés ez, hiszen a hatékony gyártás zálogai a munkavállalók. Ahogy arra Homolya Róbert rámutatott, a MÁV célja a vasúti hálózat és gördülőállomány versenyképességének megőrzése, valamint annak folyamatos és hatékony fejlesztése. 

Jobb szolgáltatást kell adnunk a vasúton, hogy minél több utas válassza ezt a közlekedési módot – hangsúlyozta az elnök.

Ezt a célt szolgálja a cégcsoporton belüli, a vasúti járműgyártási rendszer ennek érdekében lezajlott átalakítása, a MÁV VAGON Kft. a kijelölt feladatait így még hatékonyabban tudja elvégezni.

– Szolnoknak továbbra is kiemelt feladata lesz e cél érdekében, jogosan használhatjuk azt a jelzőt, hogy ez a város a magyar vasúti gépgyártás központja, fellegvára – tette hozzá Homolya Róbert.

– Igazán komoly kijelentés ez, amit nagyon köszönünk – reagált Szalay Ferenc a vezérigazgató szavaira. Szolnok polgármestere szerint is van ennek alapja, hiszen komoly tradíciója van itt a vasúti gépgyártásnak, a jövőben is így lesz, a szakképzésben is szerepet kap ez az irány, ami alapja lehet a további fejlesztéseknek. 

Szolnok gazdasági életének kiemelkedő cége a MÁV VAGON Szolnok Területi Központja. Több ezer család megélhetése kapcsolódik szorosan a vasúthoz, illetve ehhez az üzemhez, így minden fejlesztés nagyon fontos. Örülünk, hogy ez a szociális épület elkészült. A mellettünk lévő művelődési ház felújítását is tervezzük, ebben kérek majd a MÁV vezetőitől, szakembereitől együtt gondolkodást, együttműködést. Egy dolog biztos: Szolnokon jó helyen van a cégcsoport és annak dolgozói – tette hozzá végül a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában