Megmérettetés

2022.04.27. 20:03

A legjobb helyesírók mérték össze tudásukat Jánoshidán

A helyesírási kihívásra a Jászság és a megye iskoláiból egyaránt jelentkeztek tanulók.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Unsplash.com

Az Alsójászsági Petőfi Sándor Általános Iskola immár huszonnyolcadik alkalommal szervezte meg a Jászsági Helyesírási Versenyt, melyen három korcsoportban mérték össze tudásukat a diákok – tájékozatott Szabó Péter intézményvezető. 


A versenyt harminc esztendeje indították útjára, de az elmúlt két tanévben a világjárvány miatt nem rendezhették meg. A helyesírási kihívásra a Jászság és a megye iskoláiból egyaránt jelentkeztek tanulók, akik öt hónapon át levelezős formában oldották meg a szervező iskola magyartanárai által összeállított feladatlapokat. 


A Jánoshidán rendezett döntőben iskolánként és korcsoportonként az öt forduló során legjobb eredményt elért két-két tanuló vett részt. A verseny végső sorrendje egy ötvenpontos tollbamondás és egy százpontos helyesírási feladatlap megoldása alapján alakult ki. A verseny ünnepélyes megnyitóján többek között Zsemberi Zoltán, a Jászberényi Tankerületi Központ igazgatója és Menyhártné Sziráki Anna alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Az eredményhirdetést a felújított premontrei rendház nagytermében tarották. 


A 3–4. osztályos korcsoportban első lett Gajdos Márta (Jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskola), az 5–6. osztályos kategóriában Elek Borka (Hábor Gabriella Általános Iskola, Pusztamonostor) bizonyult a legjobbnak, míg a 7–8. osztályos korcsoportban Mezei Lilien (Hábor Gabriella Általános Iskola) nyerte a versenyt. Díjazták a második és harmadik helyezetteket is. A legjobb tollbamondást író tanulók minden korcsoportban különjutalmat vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában