Támogatás

2022.05.03. 11:14

Adománnyal segít az abádszalóki iskola két korábbi játékosa

A két hajdani diák a műfüves pályán adta át felajánlását.

Ujvári László

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Örömteli lépésre szánta el magát az abádszalóki Kovács Mihály Általános Iskola labdarúgócsapatának két egykori játékosa, Dávid Rudolf és Lovász Péter. Mindketten az egykori Villars-kupagyőztes helyi csapatnak voltak az oszlopos tagjai, és kanyargós életútjukon sem feledkeztek meg arról, honnan indultak. A két hajdani diák a műfüves pályán adta át felajánlását, ajándékát, azaz a sportfelszereléseket az iskola jelenlegi labdarúgóinak, Parázsó Katalin igazgató és Tóth Tibor alpolgármester, korábbi edzőjük jelenlétében. Nehéz és hosszú utat tettek meg, míg sikeres emberré váltak. 

Dávid Rudolf nehéz körülmények között élő családból indult, és szívós munkával, tanulással lett eredményes vállalkozó. Lovász Péter élete ugyan könnyebben indult, de a sors számos nem várt, kedvezőtlen fordulatot tartogatott számára, ezért életét többször is a nulláról kellett újrakezdeni, újraépíteni. Mindketten példaként járnak elöl az abádszalóki fiatalok számára, tapasztalataikat gyakran osztják meg osztályfőnöki órákon az iskola diákjaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában