Rendhagyó óra

2022.05.10. 09:55

Csatornaszörnnyel találkoztak a diákok a kőteleki iskolában

A legizgalmasabb program a vízkóstolás volt.

Rimóczi Ágnes

Közös fotó is készült a csatornaszörnnyel Fotó: Beküldött

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola is csatlakozott a Fenntarthatósági témahéthez, melynek keretében felső tagozatos diákok rendhagyó tanórán foglalkoztak elsősorban a vízvédelemmel, a hulladékkezeléssel és a helyes csatornahasználat témakörével.

– Iskolánk fenntartója, az Egri Egyházmegye kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek, vagy ahogy mi fogalmazunk, a teremtésvédelemnek – mondta el Nagyné Baráth Ágnes főigazgató.

– A Fenntarthatósági Témahét egyik napján a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. munkatársai látogattak el hozzánk, s arról beszéltek a diákoknak, hogyan kerül tiszta ivóvíz a poharunkba és mire kell figyelni a szennyvízcsatorna használatakor.

Nem mindegy ugyanis, mit húznak le a vécén, mit öntenek bele a lefolyóba.

– Az interaktív órán a szakemberek felhívták a figyelmet, mennyire káros, ha a használt sütőolajat az udvarra, a kukába vagy a vécébe öntjük. Sokan most tudták meg, hogy Kőtelken is le lehet adni a már nem használt olajat. Reméljük, a gyerekeknek otthon is eszükbe jutnak ezek a zöld üzenetek és ha szükséges, saját maguk figyelmeztetik szüleiket a környezetünk védelmére – tette hozzá a főigazgató.

A rendhagyó óra egyik legérdekesebb szereplője az a hulladékokból készült csatornaszörny volt, aminek segítségével a helyes csatornahasználatra hívták fel a tanulók figyelmét. A legizgalmasabb program pedig a vízkóstolás volt. A fiataloknak ásványvizet, artézi vizet és csapvizet kellett megkülönböztetniük. Sokan most először találkoztak artézi vízzel, ők egy új íz ismeretével, új tapasztalással lettek gazdagabbak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában