Bővítés

2022.05.12. 06:56

Kisújszállásig épülhet tovább az M4-es autóút

A Törökszentmiklóstól Kisújszállásig tartó szakasz kivitelezése hamarosan elkezdődhet.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció/MW archív

Februárban adták át az M4-es Abony (kelet) és Törökszentmiklós (nyugat) közötti szakaszát, s nemsokára tovább épülhet az út. A Törökszentmiklóstól Kisújszállásig tartó szakasz kivitelezése kezdődhet el a négysávos gyorsforgalmi összeköttetés létesítése érdekében, s a napokban az is kiderült, ki építheti meg a mintegy 34,29 kilométer hosszú szakaszt. 

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az európai uniós közbeszerzési értesítőben hozta nyilvánosságra, hogy a Duna Aszfalt Projekt Zártkörűen Működő Részvénytársaság valósítja meg a munkálatokat 133,9 milliárd forintért.

A közzétett adatok szerint a Törökszentmiklós-Kisújszállás (Kelet) közötti szakasz kétszer két sávos gyorsforgalmi útként épül meg, 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, húsz méter koronaszélességgel, s az elkészült úton a személyautók óránkénti száztíz kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd. Három jelentősebb csomópont épül a szakaszon, ezek mellett egy egyszerű és egy komplex pihenő épül, valamint több alul- és felüljárót létesítenek az M4-es nagykunsági szakaszán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában