Angolosan távoztak

2022.05.19. 16:47

Tizennyolc napig kempingeztek Tiszafüreden, fizetés nélkül leléptek

Majd két hétig lazított egy férfi és egy nő egy Tisza-tó melletti kempingben, majd fizetés nélkül távoztak. Cserébe elvittek egy hősugárzót. Csalás miatt vádat emeltek ellenük.

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Csalás vétsége miatt emelt vádat egy sárbogárdi férfi és társa ellen a Tiszafüredi Járási Ügyészség – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vád szerint egy 47 éves férfi és egy 31 éves nő 2021. szeptember 9-én bejelentkezett egy tiszafüredi kempingbe, ahol tizennyolc éjszakát töltöttek. Azzal hitegették az üzemeltetőt, hogy távozásukkor kiegyenlítik a számlát, ám végül kijelentkezés és fizetés nélkül kisurrantak a kempingből.

Összesen 178 ezer forint adósságot hagytak maguk után, valamint egy hősugárzót is elloptak az általuk használt faházból.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogház büntetés kiszabását, míg a büntetlen előéletű nővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség azt is indítványozta vádiratában, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat az általuk okozott kár megfizetésére.

Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság dönt, várhatóan tárgyalás mellőzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában