Beruházás

2022.05.09. 10:55

Tornacsarnokkal gazdagodhat Tiszapüspöki

Az általános iskola jelenlegi tornaterme használhatatlan, életveszély miatt már több éve lezárták.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Elkezdődtek az új óvodai játszóudvar tereprendezési munkálatai, valamint kerítésének javítása Tiszapüspökiben. Az új játszóudvarra azért van szükség, mert a korábbira épült az a tizenkét férőhelyes minibölcsőde, amely szeptemberben kezdi meg működését a településen. A kerítés pótlása jelenleg önerőből zajlik, ám később pályázatot nyújt be egy új építésére az önkormányzat. A településnek távlati tervei is vannak az érintett területtel. 

– Tornacsarnokot szeretnénk, ugyanis jelenleg az általános iskola tornaterme használhatatlan, életveszély miatt már több éve lezárták, és még mindig nem tudjuk, mikor újítják fel. Emiatt az óvodával szomszédos két telek tulajdonosával már felvettük a kapcsolatot. Szeretnénk kertrészeket hozzácsatolni az intézmény területéhez, illetve az önkormányzati telekhez, így a kibővített terület, mely így már több mint kétezer négyzetméteressé válna, elegendő lenne az új tornacsarnok megépítésére, melyre pályázatot nyújtunk be – mondta a tervekről Bander József polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában