Fejlesztés

2022.06.22. 06:55

Képzési központot hozna létre Jászberény

Több lépcsőben, pályázati forrásból újulhat meg az Eördögh-ház Jászberényben, ahol az önkormányzat kreatív inkubátor- és képzőpont kialakítását tervezi.

Illés Anita

Illuszráció

Fotó: MW Arhív

A képviselő-testület korábbi döntése alapján a város pályázatot nyújt be a TOP Plusz helyi gazdaságfejlesztést célzó felhívására az Eördögh-ház infrastrukturális fejlesztésére. Ennek keretében inkubációs tereket és műhelyeket alakítanának ki.

Ahhoz azonban, hogy a helyszínen a megálmodott célok valóra váljanak, különböző programelemekkel, tevékenységekkel egészítették ki az elképzeléseket. Ezek megvalósítására a Duna Transznacionális Programban pályázik a város, melyről júniusi ülésén döntött a képviselő-testület. A program támogatásával helyi kézműveshagyományokon és a korábbi kreatív gazdaság erősítését célzó projekten alapuló regionális képzési és vállalkozói inkubációs ház értékmegőrző, ám mégis innovatív jellegű kézműves-tevékenységeknek is helyet adhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában