Galériával

2022.06.18. 17:20

Megnyitott a Kenguru Park Tiszaderzsen

Szombaton megnyitotta kapuit a tiszaderzsi Kenguru Park, amely különleges állataival az ausztrál élővilág egy szeletét kívánja bemutatni. A kezdetekről, illetve a park kialakításáról Varga Attila igazgatóval beszélgetünk, aki azt is elárulta: hamarosan több kenguruval is bővül az állatpark.

Köllő Judit

Megnyitotta kapuit Tiszaderzsen a Kenguru park

Fotó: Nagy Balázs

Nyaralót kerestem Tiszaderzsen

– taglalta hírportálunknak Varga Attila, igazgató.

–  Majd azaz ötletem támadt, hogy egy állatsimogatót, illetve Kenguru Parkot lehetne kialakítani a településen, hiszen sokan látogatják nyaranta a Tisza-tavat. Több munkatársammal karöltve hoztuk meg az döntést, hogy létesítsünk egy ilyesfajta szolgáltatást, első sorban a Tisza-tó látogatói számára.

A cél az volt, hogy az ausztrál élővilágot mutassa be a tiszaderzsi állatpark, amely a szombati napon igen sok látogatót vonzott.

– Két fajtát, a vörös óriáskengurut, illetve a Bennett-kengurut láthatják a hozzánk látogatók – folytatta az igazgató.

– Ez utóbbiból heteken belül két édesanya érkezik hozzánk. A Bennett-kenguruból három szürke és két albínót is tartunk, amelyek fehér bundázatuknak köszönhetően igazán mutatósak.

– A Bennett-kenguruk kisebb termetű erszényesek, akik a kifejezetten barátságosak az emberekkel. A szerencsésebbek – megfontolt és csöndes körülményeket teremtve – meg is etethetik őket.  A vörös óriáskenguru a legnagyobb ma élő erszényes, amely az éjszakai időszakban a legaktívabb, belőlük három példányt láthatnak az érdeklődők.

A Kenguru Parkban az erszényeseken kívül más állatokkal is találkozhatnak az ide látogatók. Ilyen például a kecske, bárány, láma, szurikáta és különböző, színpompás madárfajok. A gyerekeknek az állatok mellett játszóház és játszótér is biztosítja a jó hangulatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában