Tájékoztatás

2022.07.07. 18:10

Átmenetileg szüneteltetik a gyermekintenzív ellátást a szolnoki Hetényi kórházban

A kórház a nyugdíjazás, betegség és gyermekvállalás miatt kiesett szakemberek pótlását igyekszik mihamarabb megoldani.

Szolnok

Fotó: Illusztráció/Mészáros János

Drasztikusan csökkent a dolgozói létszám a szolnoki Hetényi Géza kórház csecsemő- és gyermekosztályának intenzív részlegén az utóbbi időben. Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ július 1-jétől átmenetileg másik egészségügyi szolgáltatókat jelölt ki a betegek megfelelő ellátásának biztosítása érdekében – reagált érdeklődésünkre hivatalos közleményben a kórház. Mint kiderült: a változás a csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív terápiás ellátást, az előreláthatólag intenzív osztályos hátteret igénylő sebészeti, valamint a csecsemő- és gyermek fül-orr-gégészeti ellátást érinti.

A kórház a nyugdíjazás, betegség és gyermekvállalás miatt kiesett szakemberek pótlását igyekszik mihamarabb megoldani, méghozzá az egészségügyi dolgozókat megillető – az elmúlt években jelentősen megemelt – bérezéssel – áll az intézmény hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában