Száguldás

2022.07.20. 07:00

Extrém izgalmakra készülhetnek a kunszenti roncsderbi nézői

Az évtizedes hagyományokkal rendelkező Országos Gyorsasági Roncsderbi versenysorozat következő állomásának hétvégén Kunszentmárton ad otthont.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Tomoskozi Karoly

Szabó Zoltán főszervezőtől, a város alpolgármesterétől megtudtuk, a rendezvény családbarát, melyre több ezer látogatót várnak. Idén is különlegesebbnél különlegesebb épített járművek csapnak össze hét kategóriában. Vasárnap az érparti sporttelep mögötti területen huszonhárom futamot rendeznek meg.

Az indulók között a junior és terepgokart kategóriában egészen fiatalok –10 év alatti tehetségek – is rajthoz állnak kisebb teljesítményű épített járműveikkel, az I.-es géposztályban viszont nem ritkák a négyezer köbcentiméter körüli, többszáz lóerős versenyautók sem

– fogalmazott a résztvevőkről.

A nézők igazán extrém élményre készülhetnek, hiszen a roncsderbiben szinte egyetlen futam sem telik el borulással, ütközéssel és kipördüléssel tarkított izgalmak nélkül. A tavalyi évhez hasonlóan a Ficsak helyi szervezetével együttműködve ingyenes légvárakkal, népi játékokkal, célbadobóval, arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában