Dilemma

2022.07.23. 10:09

Legyen vagy ne legyen tűzijáték? Megkérdezték a helyieket Kunszentmártonban

Számos önkormányzat lemondta a hagyományos Szent István-napi tűzijátékot az elmúlt napokban. Kunszentmártonban a lakosság véleményét is kikérték a témában.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Városunk már hetekkel ezelőtt elkezdte a Szent István-nap szervezését. Mivel nálunk is hagyomány, hogy ilyenkor tűzijátékkal kedveskedünk az embereknek, a szolgáltatói szerződést a pirotechnikai céggel már megkötöttük. Ez kimondja, hogy ha még a tűzijáték napja előtt visszamondjuk, akkor az összeg – ez a mi esetünkben ötszáztízezer forint – ötven százalékát ki kell fizetni, jelen esetben kétszázötvenötezer forintot

 – vázolta a helyzetet Wenner-Várkonyi Attila polgármester a Facebook-oldalon közzétett posztban. 

A képviselő-testület döntési helyzetben van, ám a városvezető a lakosság véleményére is kíváncsi az ügyben. Az észrevételeket, véleményeket a poszt alá, hozzászólások formájában várják. Már az első nap több százan kommenteltek, zömmel a lemondást szorgalmazták, szerintük a megmaradó több mint kétszázötvenezer forintnak a város vezetése ideálisabb helyet is találhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában