Örök élmény

2022.07.25. 17:25

Pethő Kinga párjával képviselte Szolnokot az idei Anna-bálon

Pethő Kinga volt már diákpolgármester-jelölt, a Szolnok Városi Diákok Tanácsának tagja, idén pedig a megyeszékhely egyik ifjúsági díját is megkapta.

Molnár-Révész Erika

Pethő Kinga és Máthé Hunor Szilárd Beküldött fotó

Szombaton, az év eddigi legmelegebb napján rendezték a 197. Anna-bált Balatonfüreden. A nagy hagyományokkal bíró eseményen Pethő Kinga, a Tiszaparti gimnázium volt tanulója, korábbi diákpolgármester-jelölt, valamint párja, Máthé Hunor Szilárd képviselte Szolnokot. A páros hölgy tagja úgy fogalmazott: hatalmas megtiszteltetést jelentett számára a felkérés, hogy képviselje a megyeszékhelyet az Anna-bálon. 

Mint elmondta: az esemény rangjának tükrében már a ruhaválasztás is igen komolyan feladat elé állította őket.

– Egy törtfehér ruhát választottam, hiszen az első bálozóknál szokás a fehér ruha viselése. Bár ez nem volt szigorú kikötés, én nagyon szeretem és tisztelem a hagyományokat. Reggel fél nyolckor már a fodrásznál kezdtem, és mivel az év legmelegebb napja volt, elég kalandosra sikerült a készülődés, hiszen a frizurámnak ki kellett bírnia estig. A hőség miatt a sminket is már csak a helyszínen, Balatonfüreden készítettem el – árulta el az előkészületekről Pethő Kinga.

– A szállásunk – ahol a partnertelepülések fiataljaival laktunk együtt – nagyon rendezett volt. Miután elfoglaltuk a helyünket és elkészültünk, a hagyományőrzők egy busszal szállítottak minket a belvárosba, ahol végigvonultunk. Majd megérkeztünk a helyszínre, ahol megkaptuk azt a Herendi porcelánszívet, melyet hagyományosan minden első bálozó lány a nyakában visel. Ezen szerepel az a szám is, mellyel a bálkirálynő-választáson vehetnek részt. 

Kaptunk egy-egy szál rózsát, ez is egy szokás, így vonultunk be a hotelbe.

– Az eseményt az Operaház balettáncosai nyitották meg, csodálatos volt. Az előző Anna-bál szépe – ez szintén hagyomány – engedélyt kért a bál megnyitására, majd kezdődtek a keringők – sorolta a bál menetét Kinga, akit biztos kezek vezettek a parketten, hiszen párja, Máthé Hunor Szilárd évekig tanulta a társastáncot. Mint mesélte: a bál hatalmas élmény volt, bár a végét elmosta az eső, így már idő előtt, fél kettőkor visszaindultak a szállásra.

– Kellemes, egyben hasznos is volt kapcsolatépítés szempontjából az, hogy velünk egykorúakkal ültünk egy asztalnál, nagyon jókat beszélgettünk, ismerkedtünk. Maga az esemény megannyi érzést keltett bennem, az ételek nagyon érdekesek és finomak voltak, a környezet, a hangulat szintén csodálatos volt. Ami tőlem egy kicsit távol áll, az az Anna-bál szépe választás, valahogy nem az év világom, nem szeretem az ilyesfajta megméretéseket. Én inkább jól akartam magam érezni, nem szerettem volna azt, hogy egész este alatt a versengéssel legyek elfoglalva – foglalta össze az eseményen tapasztaltakat.

Pethő Kinga párja, Máthé Hunor Szilárd számára hatalmas élményt jelentett a bál Beküldött fotó

Szívügyének tekinti az érdekvédelmet

Pethő Kinga neve nem ismeretlen a helyi diák közéletben. Volt már diákpolgármester-jelölt, a Szolnok Városi Diákok Tanácsának tagja, idén pedig a megyeszékhely egyik ifjúsági díját is megkapta. Emellett a Tudatos Ifjúságért Program vezetőségi tagja is, melynek célja a fiatalok felvilágosítása, tudatos állampolgárrá nevelése közéleti viták, kampányok segítségével.

Ezt a munkát tervei szerint az egyetemen is folytatná, ugyanis szeptembertől már az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán kezdi tanulmányait.

– Mivel több éve aktívan részt veszek az ifjúságpolitikában, illetve a diákönkormányzatok világában, nagyon érdekel az érdekképviselet, az érdekvédelem. Ezért nem volt kérdés az, hogy a jogi pályát választom. Amivel leginkább szeretnék majd foglalkozni, az az emberi jogok védelme. Azt is tervezem, hogy a munka mellett ingyenes jogi tanácsadással segítek majd a rászorulóknak – magyarázta Pethő Kinga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában