Lime

2022.07.18. 10:57

Tizennégyezer alkalommal indultak útnak elektromos rollerrel Szolnokon

A rollereket eleinte leginkább Szolnok belvárosában használták, később aztán ez fokozatosan kiterjedt a külsőbb városrészekre is.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Fehér Gábor MW Archív

Bő egy hónapja érkeztek meg a Lime elektromos rollerek Szolnokra. Az első havi adatokról Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere számolt be közösségi oldalán. Mint írja, a cég tapasztalatai pozitívak az eltelt egy hónap kapcsán.

A lelkes felhasználók csaknem tizennégyezer alkalommal indultnak útnak Szolnokon, mely közel 24 ezer megtett kilométert és körülbelül 6 tonnányi szén-dioxid kibocsátás megspórolását jelenti. A Lime beszámolójából kiderült, hogy a rollereket eleinte leginkább Szolnok belvárosában használták, később aztán ez fokozatosan kiterjedt a külsőbb városrészekre is.

Szalay Ferenc közölte, az átlagos utazási idő kilenc perc, mely tökéletesen mutatja, hogy a rollerek kiválóan töltik be a nekik szánt szerepet a város vérkeringésében, hiszen remekül segítenek rá a tömegközlekedésre. A városvezető a jövőbe tekintve úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a jövőben is – hasonlóan az első hónaphoz – komolyabb közlekedési, társadalmi konfliktus nélkül üzemel a közösségi rollerezés a városban.

A témával kapcsolatban többször is foglalkoztunk hírportálunkon:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában