Foglalkoztatás

2022.09.15. 16:42

Bemutatta portékáit a tiszaroffi termelőműhely

A község varrodájának köszönhetően többen is kiléphettek már a közfoglalkoztatotti státuszból.

Köllő Judit

A vendégek kíváncsian vizslatták a termékeket Beküldött fotó

Nyílt napon mutatták be a minap a tiszaroffi varrodát és az ott készülő munkaruházati termékeket. A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Észak-Alföldi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatósága által szervezett eseményen Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Daróczi János, a TEF főigazgatója és Vankóné Jekli Anikó, a település polgármestere köszöntötte a vendégeket. A rendezvényen a megyei kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán képviselte.

– A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság két évvel ezelőtt nyitotta meg az intézmény kapuit – tájékoztatta hírportálunkat Vankóné Jekli Anikó, Tiszaroff polgármestere.

Az intézményben elsőként varrni tanultak a helybéliek, majd a tanfolyam végezével bizonyítványt szerezhettek. Az oklevél megszerzését követően pedig komolyabb feladat várt rájuk. A varroda ugyanis már termelőműhelyként funkcionál, ennek köszönhetően többen kiléphettek a közfoglalkoztatási státuszból.

 – A műhelyben jelenleg tizenketten dolgoznak, azonban folyamatosan bővíteni szeretnénk a létszámot. Ennek érdekében, a betanulási időszakban közfoglalkoztatottként alkalmazzuk a dolgozókat, később pedig, a norma teljesítését követően varrodai dolgozóvá léptetjük elő őket.

Az elkészült munkaruházati termékeket bemutató rendezvényen polgármesteri hivataloknak, önkormányzatoknak és vállalkozóknak is ajánlották.

– A varrodában leginkább férfiaknak készült pólók, kantáros nadrágok és zakókon dolgoznak – folytatta Vankóné Jekli Anikó polgármester. – Azonban nemrégiben női köpenyeket is alkottak varrónőink, de ezeken kívül is bármilyen termék elkészítését szívesen vállalják.

Bízunk benne, hogy a környékbeli önkormányzatok figyelmét is sikerült felkelteni az elkészült munkákkal, így a jövőben a varrodánkra bízzák a munkaruhák elkészítését, hiszen az itt dolgozók kiváló precizitással is fegyelemmel végzik munkájukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában