Tiszafüred

2022.09.29. 15:04

Több száz hátrányos helyzetű családnak segített a Gyerekesély Bizottság

Az Európai Unió által elnyert közel négyszázmillió forintból több száz családnak segíthettek.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a tiszafüredi Ifjúsági és Közösségi Házban, ahol a hátrányos helyzetű gyerekek és családjaik megsegítésének eredményeiről számoltak be. A rendezvényen Hegyi Lilla, a Gyerekesély Bizottság innovatív fejlesztési mentora köszöntötte a jelenlévőket.

– Az Európai Unió által elnyert közel négyszázmillió forintból több száz családnak nyújthattunk segítséget tárgyi eszközökkel – hangsúlyozta a szakértő.

– Az elmúlt időszakban tíz kombinált hűtőszekrényt, nyolc gáztűzhelyet, automata mosógépet, két forgótárcsás mosógépet és centrifugát, mikrohullámú sütőt, három kandallót, vízmelegítő bojlereket, laptopokat és szemüvegeket is kioszthattunk a rászorulóknak. 

A járás minden települését elértük, többek között Nagyivánt, Tiszaszőlőst, Tiszaderzset, Tiszaszentimrét, Tiszaigart, Tiszaörsöt valamint Tiszafüredet is.

Természetbeni formában nyújtott támogatásként kiemelendő az iskolakezdésben való segítségnyújtás, táborozás költségeinek a térítése, kollégiumi díj hátralék megtérítése. Az ételallergiás gyermekek speciális táplálkozásának támogatására például vásárlási utalvány adtak át, illetve logopédiai foglalkozás térítési díjának kifizetése is megvalósulhat a projekt keretein belül két óvodás gyermek esetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában