Jászkunság

2022.10.10. 10:05

Elsüllyedt Titanic, különleges ültetvény, mérgező gombák – ezek voltak a legolvasottabb hírek

Elképesztő fordulatot vett a Titanic cibaki túlélőinek története, egy különleges ültetvény hozza a pénzt Kengyelnek – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Az érdes szárú tinóru gomba is ehető – mutatta meg hírportálunknak Berta Mónika gombaszakellenőr Fotó: Mészáros János

1. Elképesztő fordulatot vett a Titanic cibaki túlélőinek története

Régóta foglalkoztatja a közvéleményt a Titanic elsüllyedését túlélő cibakházi házaspár esete. A szóbeszéd szerint Weress Zoltán és Baghy Irma hazatért az 1912. áprilisi katasztrófa után. Sárai Kitti, a Cibaki Hírek Online újságírója utánajárt az eseményeknek, s ekkor egészen váratlan fordulatot vett a történet.

Sárai Kitti az egykori szülőotthon épületét mutatja, ahol a Weress házaspár élt 
Fotós: P. Pusztai Nóra

2. Egy különleges ültetvény hozza a pénzt Kengyelnek

Bár két éve még úgy tűnt, nem éri meg homoktövist termeszteni, ma már jelentős bevételt hoz Kengyelnek a Start-mintaprogramon keresztül a bogyós, narancssárga színű gyümölcs. A település mintegy hat hektáros ültetvényének felén hétfőn kezdtek el szüretelni a közfoglalkoztatottak, a betakarítás körülbelül két hétig tart.

Tóth Jánosné szívesen dolgozik a homoktövis ültetvényen
Fotós: Mészáros János

3. Sorra dobja ki a mérgező gombákat a szakértő a szolnoki piacon

A tiszajenői Gulyás Zoltán jól bevált lelőhelyekről gyűjtögeti a gombát, elmegy akár Cegléd, vagy Kecskemét közelébe is. A kalapos szerzeményeket főként a megyeszékhely piacán értékesíti. Őzlábgombák, fenyőtinóru, nyárfatinóru, mezei szegfűgomba, déli tőkegomba és csiperkék kínálják magukat a standján.

4. Egyre több dologra hat a háború, lefújták a papírgyűjtést Szolnokon

Régi hagyomány hazánkban, hogy a nyári szünetet követő tanévnyitó után néhány héttel óvodai és iskolai papírgyűjtés fokozza az izgalmakat a szülők, de főleg a gyermekek körében. Az intézmények ez év ősz elejére is kijelölték a papírgyűjtés idejét, ám pár nappal később az esemény elmaradásáról tájékoztatták a családokat.

5. Hét embert fogtak el a jászkunsági rendőrök

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben arról tájékoztatott, hogy október 7-én, pénteken két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök. A rendőrök hét személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában