Szolnok

2022.10.20. 14:34

Ingyenes szűrővizsgálatok, gyógynövény-bemutató – érdekességekkel telt az újvárosi egészségnap

Városrészi családi- és egészségnapra várta csütörtökön a környéken élőket az Újvárosi Fejlesztési Iroda (UFI). Az érdeklődők ingyenes szűrővizsgálatokon mérethették fel egészségi állapotukat, valamint hasznos ismeretekkel gyarapíthatták tudásukat.

Kovács Berta

Urbán Sándor gyógynövényeket mutatott be az érdeklődőknek

Fotó: Mészáros János

Mint dr. Molnár Beáta, az UFI elnöke hangsúlyozta, fontosnak érzik, hogy a leszakadó városrészben biztosítsanak az egészséggel kapcsolatos programokat az ott élőknek. A családi és egészségnap az UFI szakmai programjának része, minden évben más-más tematika köré szervezve rendezik meg. Idén a gyógygombák és gyógynövények, illetve a belőlük főzhető egészséges ételek megismertetésére helyezték a hangsúlyt.

A szűrővizsgálatok is az egészséges táplálkozáshoz kötődtek: testzsírszázalékot, vércukorszintet és vérnyomást is mértek.

Az egészséges életmódról Bordásné Ignácz Ildikó tartott előadást, ezzel párhuzamosan Urbán Sándor, a Jászkun Természetvédelmi Szervezet elnöke a gyógynövényeket mutatta be, ismertetve azok hatását is. Ezt követően interaktív formában vitatták meg a témával kapcsolatos kérdéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában