Projektzárás

2022.10.28. 15:32

Lezárult a Törökszentmiklós háromszáz éves jubileumát ünneplő programsorozat

A projektzáró rendezvényt pénteken tartották meg a településen.

Molnár-Révész Erika

Az eseményen Markót Imre, Törökszentmiklós polgármestere ismertette a részleteket

Fotó: Annus Tímea

2020-ban ünnepelte Törökszentmiklós a város újratelepítésének háromszáz éves évfordulóját. A jubileumra készülve az önkormányzat még 2016 végén nyújtott be pályázatot egy méltó programsorozat megvalósításához, 2017-ben összesen négyszázmillió forint keretösszegű támogatást nyertek erre a célra. Ebből, különböző részprogramok megvalósítására helyi civil szervezetek is pályázhattak.

A projektzáró rendezvényre péntek délelőtt került sor, melyen Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő köszöntője előtt Markót Imre polgármester ismertette a részleteket. Mint elhangzott, idén augusztus végéig a tizenhárom támogatott programból tizenegy zárult le, melyek között a legnagyobb, a leromlott állapotú Klein-ház építészeti megújítása, ezzel egy új közösségi, civil tér kialakítása volt. A felújítást az önkormányzat végezte, száznegyven millió forintos támogatás segítségével. Ugyancsak a Törökszentmiklós 300 program részeként hetvenhat helyi kistermelő jutott képzéshez.

A Törökszentmiklósi Városvédő Egyesület óvodások, általános és középiskolások számára szervezett közel húsz helyismereti programot, több mint ezerkétszáz fő részvételével. Ehhez kapcsolódva két kiadványt is megjelentettek. 

Mindezeken túl megújult a városháza környéke, kidolgozták az emlékév arculatát, továbbá Az „Ezerjó” Egyesület nagyszabású produkciója, a Törökszentmiklós 300 Táncjáték előkészítése és megvalósítása több mint húsz millió forintos támogatásban részesült. 

 A program emellett számos városi rendezvény megvalósítását, kiadványok megjelentetését támogatta. Két részprogram még nem zárult le, az egyik a Klein-ház infrastrukturális fejlesztése huszonöt millió forintos támogatással, továbbá ugyanitt civil programok megrendezése hét és fél millió forintból. 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában