Verseny

2022.10.30. 06:55

Mesemondó gyermekek léptek színpadra Kunszentmártonban

A József Attila könyvtárban évről- évre megrendezik az immár rendhagyó járási mesemondó versenyt.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Beküldött fotó

Nagy hagyománya van a mesemondásnak a tiszazugi városban, talán nem is véletlen, hiszen Szabó Gyula is Kunszentmártonból származik. A József Attila könyvtárban évről- évre megrendezik az immár rendhagyó járási mesemondó versenyt.

– Hasonló rendezvényt 2006 óta szervezünk, de ötödik éve, hogy járásivá nőtte ki magát – tudtuk meg Mohácsi Bernadettől, az intézmény munkatársától.

Nevezni óvodás kortól egészen a nyolcadik évfolyamig lehetett. A mesemondók különféle történettel készültek a megméretésre. Ki magabiztosabbak, ki félénkebben adta elő produkcióját.

– Nagy örömünkre szép számmal jelentkeztek a gyerekek. Érkeztek versenyzők Szelevényről, Öcsödről, Cserkeszőlőről és természetesen Kunszentmártonból is, összesen hatvannégyen léptek a zsűri elé – mondta.

A versenyzők lelkesen mesélték a megtanult történeteket 
Forrás: Beküldött fotó

A kétnapos versenyen négy korcsoportban indultak gyerekek, külön az óvodások, alsó tagozat 1-2., valamint 3-4. osztály, illetve felső tagozat 5-8. osztályos diákok.

– A szokásos módon az első három helyezettet és korcsoportonként egy különdíjast jutalmaztunk – tette hozzá Mohácsi Bernadett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában