Galériával

2022.11.19. 15:34

Kézműves forgatag várta az érdeklődőket az Erzsébet napi vásárban, Jászfényszarun

A rendezvényen mintegy harminc kiállító kínálta portékáit.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Két év kihagyás után pénteken ismét megnyitotta kapuját a 26. Erzsébet napi kiállítás és vásár Jászfényszarun. A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, valamint az önkormányzat közös rendezvényén mintegy harminc kiállító kínálta portékáit. A vásárban már az advent jegyében ünnepi dekorációk, fazekas termékek, viaszgyertyák, textil, kötött, horgolt és hímzett remekek, ékszerek, játékok, édességek, gyógynövényes termékek, csuhéból, gyapjúból, szalmából és fából készült tárgyak is megtalálhatók voltak. A hagyományoknak megfelelően idén is különböző értékőrző programok kapcsolódtak a rendezvényhez. A Nemzeti Művelődési Intézet játszóházzal várta a gyerekeket.  

A IX. Országos Rajzfilmünnep részeként a nap folyamán népszerű magyar rajzfilmeket vetítettek a művelődési ház kistermeiben. Ezenkívül csatlakoztak az Európai Mézes Reggeli kampányához, melynek keretében a Jászfényszarui Napfény Óvodában a gyerekek bepillanthattak a méhész munkájából és megismerhették a hazai mézfajtákat is. Az esemény vendége volt a Bán-Völgye Népfőiskola Tagozat és a nagybarcai Kecskési Tollas Tibor Emlékére Alapítvány kuratóriumának képviselői is. Bemutatták a nemzet őre, Tollas Tibor költő, író munkásságát. A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság a rendezvényen meghirdette a Bedekovich Emlékévet 2023. tisztelegve a névadó, Bedekovich Lőrinc emléke előtt halálának kétszázadik évfordulóján. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában