Rendkívüli ülés

2022.11.30. 11:17

Térítési díjakról is döntött a berényi testület

Rendkívüli, nyílt ülését tartotta szerdán a város képviselő-testülete. A program elején a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet módosítását vitatta meg a grémium.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az új rendelkezés szerint az építményadóra és a telekadóra vonatkozó önkormányzati mentességek nem alkalmazhatók a vállalkozók üzleti célt szolgáló építménye utáni építményadó, valamint telke utáni telekadó megállapítása során. Baloghné dr. Seres Krisztina jegyző emlékeztetett: a rendelet január elsejével lép hatályba.

A továbbiakban a nyersanyagnorma megállapításáról és a köznevelési intézményekben biztosított étkeztetés térítési díjáról szóló önkormányzati rendelet változtatásáról egyeztettek a küldöttek. Az előterjesztésből megtudhattuk, hogy az élelmiszeralapanyag-ár jelentős mértékű inflációs költségnövekedéséhez a nyersanyagnormát is igazítani kell az étkeztetés minőségére irányuló ágazati szabályok érdekében, melynek mentén egységes, 20 százalékos emelésre tett javaslatot Budai Lóránt polgármester január elsejétől kezdődően. A változások érintik az óvodai ellátás térítési díját (575 forint/nap/fő), valamint az általános iskolai (690 forint/nap/fő) és a középiskolai étkeztetést (835 forint/nap/fő) egyaránt. A rendelettervezetet végül tíz igen szavazattal elfogadták.

Arról is szó esett, hogy a polgármesteri hivatal téli igazgatási szünetet rendel el, mely december 27-től január 6-ig tart majd. A szünet érinti a hivatalban dolgozó köztisztviselőket, közszolgálati ügykezelőket és más munkavállalókat egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában