Kirándulás

2022.12.14. 09:25

Parlamentbe jutottak a karcagi diákok

Az elmúlt héten a „XI. Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Napon” háromszáz fiatal vett részt az ország tíz iskolájából.

Daróczi Erzsébet

A szentannaisok a Parlamentben

Fotó: Beküldött fotó

A karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulói is ott lehettek a Parlamentben – tudtuk meg Gyermán János Tamás szakoktatótól. 

A cél az volt, hogy a diákok megismerjék a törvényhozás helyszínét, a demokrácia alapintézményét, az Országgyűlést. 

– Tanítványaim elmondhatták véleményüket és kérdéseket tehettek fel Ujhelyi István és Győri Enikő EP-képviselőknek, Nacsa Lőrinc és Hiller István parlamenti képviselőknek, valamint a pályázat során felvázolt, az Ifjúság európai éve célkitűzéseivel összhangban az „Alakítsd a jövőt!” műhelymunka keretében egy kitalált projekt megvalósításán is dolgoztak. 

Különösen érdekelték őket az Európai Unióval kapcsolatos témák, de a környezetvédelem, az oktatás helyzete, az energiaárak emelkedése, a háború és annak gazdasági következményei, valamint a nők egyenjogúsága is. A programot parlamenti séta zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában