Tavasszal nő a létszám

2023.01.18. 14:33

Jönnek a zsebibabák: több apróság is rejtőzik a tiszaderzsi kenguruk erszényében - videóval

Tavasszal több jövevénnyel gyarapodik a tiszaderzsi Kenguru Park.

Köllő Judit

Több erszényben is mozgás van a tiszaderzsi Kenguru Parkban

Fotó: Nagy Balázs

A park legnépszerűbb állatai a benett-kenguruk, akiket testközelből is megnézhetnek az érdeklődők, ha ellátogatnak Tiszaderzsre. Létszámuk tavasszal gyarapodik majd, ugyanis több erszényben is mozgolódás van, árulta el Varga Attila, ügyvezető igazgató, zoológus.

A benett-kenguruk vemhességi ideje 30 nap, amely után egyetlen fejletlen kölyök születik. A néhány grammos, szinte embrióállapotban megszülető kölyök egyedül mászik be anyja erszényébe. 

– A kölyök kenguru kilenc hónapig az erszényben marad, általában azonban később is gyakran itt keres menedéket a veszély elől – folytatta a zoológus. –  Ebből kifolyólak körülbelül tizenkét-tizenhét hónaposan mond búcsút az erszénynek.

– Az elkövetkezendő hónapokban nem csak a kenguruknál lesz remélhetőleg gyermekáldás, ugyanis az aguti család is szépen szaporodik, illetve emu kakasunk is „gőzerővel” kotlik sötétzöld tojásain – mondta.

Varga Attila hozzátette: erőkkel készülnek a tavaszi nyitásra. A gondozók nap mint nap tréningezik állataikat, hogy később a nagyközönség közelebbről is megcsodálhassa őket

 Több mint kétszáz állat van a Kenguru Parkban, amiket napi rendszerességgel el kell látni – mondta az ügyvezető.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában