Galériával

2023.01.07. 17:41

Közel hatszázan mártóztak meg a Tiszában, Tiszafürednél

A vállalkozók között többen már tavaly is részt vettek az újévi Tisza-tavi csobbanásban.

Daróczi Erzsébet

Rengetegen mártóztak meg a hideg vízben

Fotó: Daróczi Erzsébet

Hatalmas nézői érdeklődés és rekordszámú előzetes jelentkezés (350 fő) mellett zajlott szombaton a csobbanás a Tiszában, Tiszafürednél. A szabadvizű strandhoz Ljasuk Dimitry filmrendező felhívására az ország számos településéről érkeztek bátor amatőrök és hivatásos sportolók is, hogy megmártózzanak a folyóban. 

Czókoly Sándor atya megáldotta a Tiszát, majd a csobbanást vállaló közel 600 fő, hat csoportban, derékig besétált a 3 fokos vízbe, majd háromszor alámerült, hogy megtisztuljon. A csobbanás után a vízből kiérkezők a kihelyezett szaunákba mentek melegedni. 

Az eseményt az OMSZ mentősei mellett vízi mentők, polgárőrök és búvárok felügyelték. A csobbanásban Ljasuk Dimitry mellett részt vett F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere is. A vállalkozók között többen már tavaly is részt vettek az újévi Tisza-tavi csobbanásban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában