Volt, aki nem vette át megbízólevelét

2023.01.25. 17:45

Mandátumátadó ünnepséget tartottak Jászberényben

A kormánypárti képviselők közül hárman voltak jelen, ők függetlenként folytatják a munkát információink szerint.

Illés Anita

Ünnepélyes keretek között vették át megbízóleveleiket az új testület tagjai

Fotó: Pesti József

Ünnepélyes keretek között vette át megbízólevelét Budai Lóránt polgármester és a megválasztott új képviselő-testület majdnem minden tagja szerda délután Jászberényben.

Az eseményen dr. Szabó Csaba, a helyi választási bizottság elnöke értékelte a január tizenötödikei időközi önkormányzati voksolást. Ismertette: a polgármester választást Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) képviseletében 8267 szavazattal (67 százalék) nyerte, a 10 egyéni választókerületben szintén a KJE jelöltjei kerültek ki győztesen. 

Kompenzációs listáról a Fidesz-KDNP négy képviselője került a testületbe. Megköszönte a választópolgárok magas részvételét, a jelölő szervezetek és a helyi választási iroda munkáját.

Elsőként a polgármester, majd a KJE tíz képviselője vette át megbízólevelét. A Fidesz-KDNP kompenzációs listájának vezetője, dr. Besenyi Orsolya az ünnepségen nem vette át mandátumát, sorsa később dőlhet el. Három kormánypárti képviselő azonban jelen volt, akik információink szerint – miután feloszlott a helyi Fidesz-csoport – független képviselőként folytatják majd a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában