Döntés előtt

2023.01.25. 12:10

Újabb lépéseket tehet Szolnok az Európa Kulturális Fővárosa cím eléréséhez

A képviselők arról is szavaznak, hogy folytatódjon a Kőrösi úti temető belső úthálózatának felújítása.

M. G.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Január 26-án csütörtökön 9 órától ülésezik a vármegyeszékhely közgyűlése a városháza Hubay Ferenc dísztermében. A fórumon döntés születhet a Szolnoki Értéktár Bizottság személyi összetételének változásáról: a lemondott Simon Gyula pótlására javaslatot tesznek Horváth Róbertre, a Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület elnökének személyére.

A központi költségvetésből 209 millió forintból gazdálkodhat idén a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, melyből 169 millió forint a működésre, a további negyvenmillió bérfejlesztésre fordítható.

Mint ismert, Szolnok 2027-ben pályázni kíván az Európa Kulturális Fővárosa címre. A testületnek a közgyűlésen arról az előterjesztésről kell döntenie, hogy a vármegyeszékhely – a pályázat sikere érdekében – ez évben megtalálja a projektet támogató településekkel és egyéb partnerekkel a kapcsolatot. A képviselők megszavazhatják, hogy folytatódjon a Kőrösi úti temető belső úthálózatának felújítása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában