Voksolás

2023.01.16. 11:36

Végleges a jászberényi időközi önkormányzati választás eredménye

Budai Lóránt nyerte a voksolást, a testületben is többséget kapott a Közösen Jászberényért Egyesület a szavazatok 100 százalékos feldolgozása után.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Magas részvétel mellett a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) fölényesen nyerte a vasárnapi időközi önkormányzati választást Jászberényben. A szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága alapján 8267 (67,24%) szavazattal újra Budai Lórántot választották meg polgármesternek. Dr. Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP által támogatott független jelölt 3671 (29,86%) szavazatot szerzett. Nagy Tímea függetlenként 185 (1,5%) voksot, míg dr. László Péter a Mi Hazánk jelöltjeként 172 (1,4%) szavazatot kapott. 

Az időközi önkormányzati választáson mind a tíz egyéni választókerületben a KJE jelöltjei nyertek: Bethlendy Béla (1.evk), Lénárt Gábor (2.evk), Bobák Zsolt (3.evk), Dr. Kertész Ottó (4.evk), Balogh Béla (5.evk), Verseginé Utasi Erzsébet (6.evk), Kollár Anita (7.evk), Skultéti József (8.evk), Pető Béla (9.evk), Bozsik Ferenc (10.evk). 

A kompenzációs listáról a kormánypárti koalíció négy jelöltje dr. Besenyi Orsolya, Bohárné Bathó Rozália, Szatmári Anikó és Tamás Zoltán jut be a döntéshozó testületbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában