Feladat

2023.02.23. 15:59

Tószeg utcáin is problémát okoznak a kóbor kutyák

Az utóbbi időben Tószegen is feltűnnek olykor a kóborló kutyák. Ott élő olvasónk egy fotót juttatott el szerkesztőségünkbe, a kép tanúsága szerint több eb együtt járja az utcákat.

Rimóczi Ágnes

Csapatban kóborolnak a kutyák a városban

Forrás: Beküldött fotó

Hetek óta csapatban kóborolnak a kutyák az utcában. Van olyan, akinek a tyúkjai bánták, gyerekkel már életveszélyes kimenni az utcára

 – mondta el olvasónk.

A jelenség nem egyedi, nagyon sok kis település szembesül ezzel a problémával 

– reagált röviden dr. Gyuricza Miklós. Tószeg polgármestere szerint meg kell különöztetni a kóbor- és kóborló kutyákat. 

– Vannak olyan állatok, akik kiszöknek az otthonukból, bejárják a falut és este hazamennek. Ezzel kapcsolatban szeretném kiemelni a gazdák felelősségét, a felelős állattartás fontosságát. Tartsák a kutyákat zárt helyen, úgy, hgy azok ne tudjanak elszökni. Valamint arra kérem a lakosságot, hogy ha látják, tudják, kié a kóborló állat, jelezzék felénk – részletezte a településvezető.

A polgármester rámutatott, hogy a kóbor ebek már nagyobb feladatot jelentenek. 

– Sajnos előfordul, hogy a kutyatulajdonosok meggondolják magukat, s a városból „kikocsikáztatják” és itt a falu határában engedik el a megunt kutyájukat. Ez esetben végezzük a feladatunkat, szerződésben állunk a Csillagszem Alapítvánnyal, nekik jelezzük az állatok ittlétét, ők gyűjtik be a kóbor ebeket. Hangsúlyozom, hogy mindez meglehetősen magas költséget jelent az önkormányzatnak. Ezért újra csak a felelős állattartás fontosságára tudom felhívni a figyelmet – hangsúlyozta végül dr. Gyuricza Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában