Rendezvény

2023.03.23. 18:30

Jegyzők találkoztak Szolnokon

Szakmai napot szervezett, ezúttal jegyzők számára a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal csütörtökön, a vármegyeháza dísztermében.

M. R. E.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Facebook-oldala

A rendezvényen dr. Katona Károly köszöntötte a résztvevőket. A kormányhivatal főigazgatója elmondta, a rendkívüli külső körülmények ellenére sikeres volt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal és a vármegye önkormányzatainak előző évi együttműködése.

Dr. Katona Károly köszönetet mondott a vármegye jegyzőinek a menekültügyi helyzet kezelésében, az illegális szeméttelepek és a környezetszennyezők elleni határozott fellépésben, továbbá az időközi önkormányzati és nemzetiségi választásokon tanúsított együttműködésért. Hozzátette, az önkormányzatok működése a vármegyében 2022-ben is kiegyensúlyozott volt, a kormányhivatal által kiadott törvényességi felhívások száma az előző évihez képest minimálisan csökkent. 

Az eseményen dr. Bekényi József, a Belügyminisztérium Önkormányzati Helyettes Államtitkárság főosztályvezetője tartott tájékoztatót. Ezután az önkormányzati működéssel, aktuális feladatokkal kapcsolatos információkat, továbbá a földforgalmi szakterület és a településrendezés aktualitásait, és az elhagyott hulladékkal kapcsolatos tapasztalatokat ismerhették meg a megjelent települési jegyzők. A szakmai nap konzultációval zárult.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában