Összefoglaló

2023.03.13. 19:57

Lopott postaládával a hóna alatt ballagott egy karcagi férfi – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Az ügyészség súlyosabb büntetést szabna ki arra a törökszentmiklósi férfira, aki még 2021. januárjában szúrta mellkason fivérét egy 12 centiméter pengehosszúságú késsel. A büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék 5 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 7 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte az 51 éves férfit.

Kecse Lászlót, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnökét választották meg múlt héten szombaton az év polgárőrének a Jászkunságban. Az elismerést Vácott, a Piarista Kilátó Központban tartott rendezvényen adták át.

Alig egy óra leforgása alatt kétszer is igazoltattak a rendőrök egy zagyvarékasi férfit. A 40 éves sofőrtől a rendőrök először ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát, majd szabadon engedték. Röviddel ezt követően azonban ismét ellenőrizték a járőrök, ekkor már nem csak ittasan, de jogosítvány nélkül is.

Rendőr járőrök ellenőriztek Karcagon, március 12-én a délelőtti órákban egy helyi lakost, aki szokatlan módon, egy postaládával a hóna alatt ballagott az úton, később kiderült, lopott volt. Az elkövető beismerte a terhére rótt cselekményt, de nem szolgált magyarázattal arra, hogy miért tett ilyet.

Egy kunmadarasi lány életét mentette meg a szén-monoxid érzékelő pénteken Kunmadarason. A családtagok a helyiségben található érzékelő hangjára lettek figyelmesek, ezért a tulajdonos berúgta a fürdőszoba ajtaját, ahol megtalálta gyermekét, kihozta és átadta a kiérkező mentőknek.

Két autó karambolozott Szolnokon, az Abonyi úton március 10-én 7 óra körül. A balesetet egy szolnoki férfi okozta, aki a lámpa tilos jelzése ellenére is behajtott a kereszteződésben, ahol összeütközött a védett úton érkező, másik személyautóval.

Mintegy harminc hektáros területen égett a nádas Tiszasüly külterületén hétfőn délután. A szolnoki hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Tragikus baleset történt a Rimaszombati járásban vasárnap dél körül. Egy férfi halálra gázolta három éves kislányát. A kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni a lány életét.

Egy 81 éves néni Borisz nevű kutyáját napokig keresték a falubeliek Püspökszilágyon. Az állatnak végül a farka került elő, innen derült ki a szomszédoknak, hogy a kutya nem kóborolt el, hanem megölték. A Borisszal végző férfi a hírek szerint a tűzoltóságnál dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában