Hókáosz

2023.03.15. 13:24

Tíz éve történt: ezerötszáz utas rekedt a hó fogságában Szajolnál - galériával

Talán sokan emlékeznek még a tíz esztendővel ezelőtti március 15-ére: a Jászkunságban is rengeteg gondot okozott a hirtelen jött zord időjárás, a nagy mennyiségű hó.

Szoljon.hu

Szöllősi József szajoli polgármester mutatta meg hírportálunknak a behavazott vasútállomást 10 évvel ezelőtt

Fotó: Mészáros János

Másfélezer utas kényszerült a nemzeti ünnepre virradó éjszakát Szajolban vesztegelve tölteni – adtuk hírül pontosan tíz évvel ezelőtt hírportálunkon. Ráadásul az utasok közt volt közel négyszáz, kirándulásról haza igyekvő gimnazista is, akikről szintén gondoskodniuk a hatóságoknak, akik szajoli civilektől kaptak segítséget a helyzet megoldásában.

A körzeti megbízott szólt még este, hogy egyre nagyobb a baj az állomáson, egyre több szerelvény nem tud továbbhaladni Debrecen felé

 – mondta akkoriban hírportálunknak Szőllősi József szajoli polgármester. 

– Az egyik veszteglő vonaton ráadásul háromszáznegyven debreceni iskolás utazott volna Budapestről hazafelé... Egyértelmű volt, hogy őket és a többi utast is meleg helyre kellett vinnünk, ezért a rendőrség közreműködésével a közeli általános iskolába és a művelődési házba szállítottuk őket, ahol meleg teát és némi ennivalót is kaptak – tette hozzá tíz éve a településvezető.

A veszteglő vonat végül 2013. március 15-én reggel hét óra előtt indulhatott tovább Debrecen irányába, majd a település vasútállomásán várakozó összes többi vonat is folytatni tudta útját.

Örményesnél is elakadt egy vonat éjszaka, utasait azonban mentesítő autóbusszal tovább tudták szállítani. Sőt Tiszatenyőn is várakozásra kényszerültek az utasok, ők végül hajnali fél öt előtt az eredeti szerelvénnyel tovább tudtak menni. Kisújszálláson pedig százhuszonnégy utas kényszerült néhány órás várakozásra egy veszteglő vonaton...

Nemcsak Szajolnál okozott gondot az óriási mennyiségű hó, hanem szerte a Jászkunságban: 2013. március 15-én délután három órakor még Törökszentmiklóson, Karcagon, Kunmadarason, Mezőtúron, Surjányban, Kuncsorbán és Tiszafüreden is akadozott az áramellátás. Kuncsorbán például az egész település áram nélkül maradt délután, a hótól teljesen elzárt településről azonban szerencsére nem szóltak hírek a Jászkunságban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában