Ingyenes étkezés

2023.03.11. 20:00

Zagyvarékason is elindul a népkonyhai szolgáltatás

A közeljövőben a zagyvarékasi idősek, egyedülállók, rászorulók is térítésmentesen juthatnak napi egy tál meleg ételhez a népkonyhai szolgáltatásnak köszönhetően.

K. B.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A település önkormányzata a Cívis Szociális Étkezési Központtal kötött szerződést a szolgáltatás ellátására. Polónyi László polgármester elmondta, elődjét, de őt is többen megkeresték már ilyen ügyben, mivel a környező településeken is működik ez a lehetőség. Ha pedig van rá mód, miért maradnának ki ebből a rékasiak, így egy korábbi testületi ülésen tárgyalták a témát és döntés is született a népkonyhai szolgáltatás megvalósításáról. A szerződés is megköttetett. Az étkezési központ munkatársai már felmérték az ételosztás leendő helyszínét is.

Az igényeket első körben csütörtökig lehetett Rékason benyújtani, és úgy tűnik, sokan szeretnének élni e lehetőséggel, mivel több mint kétszáz igénylőlapot adtak le. A szolgáltatás pedig a későbbiekben is kérhető. Az érintettek az ételt egyszer használatos műanyag dobozban vehetik majd át a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában