Vizsgálat

2023.04.13. 13:00

Senki sem vitatta a ceglédi pályákról kiadott igazságügyi szakvéleményt

Nem csitul a bezárásra ítélt ceglédi pattogtatópályák ügye. Az esettel kapcsolatban legutóbb az a hír kapott lábra, hogy a hanghatást vizsgáló szakértő elnézte az egészségügyi határértéket. A témáról a Fővárosi Ítélőtáblát kérdeztük.

Hartai Gergely

A ceglédi sportpálya bezárása ellen tüntettek

Forrás: Ceglédi önkormányzat

Fotó: Szokolai Attila

A Köztársaság úti labdázók sorsáról a közelmúltban jogerősen döntött a Fővárosi Ítélőtábla. Ennek nyomán kötelezték a ceglédi önkormányzatot, hogy saját költségén bontsa el a két létesítményt. Mindezt egyebek mellett azzal indokolták, hogy a perben kirendelt igazságügyi akusztikai szakértő szakvéleménye szerint a labdázókból származó zaj szükségtelenül zavaró mértéke semmilyen módon nem küszöbölhető ki, így nem szüntethető meg a felpereseket sértő helyzet.

A napokban több oldalon is arról lehetett olvasni, hogy az ügyben a hanghatást vizsgáló szakértő elnézte az egészségügyi határértéket. Hírportálunk ezt követően megkereste a Fővárosi Ítélőtáblát, ahol arra kérdeztünk rá, valós-e az információ, s ha igen, megismételhetők-e a szakértői vizsgálatok az érintett pályákon.

Az ítélőtábla sajtótitkársága közölte: a szakvélemény helyességével kapcsolatban sem az elsőfokú, sem a másodfokú bíróságban nem merült fel kétely, azt a peres felek maguk is elfogadták, az abban foglaltakat nem vitatták.

A per a Fővárosi Ítélőtáblán már befejeződött, ebből következően itt fel sem merülhet a szakértői vizsgálat megismétlése. Eredményes rendkívüli jogorvoslati kérelem esetén van elvi lehetőség a szakértői bizonyítás megismétlésére vagy kiegészítésére – tájékoztattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában