Összefoglaló

2023.04.22. 21:08

Fának hajtott egy autó Túrkevén, a sofőrt kórházba kellett szállítani – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A Jászkunságban is jelen vannak az online csalók. Egy szolnoki nő például ruhát akart eladni a neten, de nem hogy pénzt nem látott üzletből, hanem pont hogy az ő bankszámláját csapolták meg.

Tizenkét erős ember igyekezett teljesíteni az előtte álló feladatokat szombaton Tiszaföldvár főterén, az első alkalommal megrendezett HSMA Erős Emberek Elízium Kupa országos versenyén. Magyarország számos területéről neveztek versenyzők, többek között Szegedről, Békéscsabáról és Kisújszállásról is.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg jótékonysági estjét a Kátai Gábor Alapítvány. Az est bevételét a Karcagi Kátai Gábor Kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges, nagy értékű eszközeinek beszerzésére fordítja majd az alapítvány kuratóriuma.

A Szolnoki Varrott Csipke Szakkör tagjai mutathatták be a szolnoki csipkét nemrég a Hollókői Csipkeház és Csipkemúzeumban. Szombat délelőtti foglalkozásukon, a vármegyeszékhelyen nyerhettek bepillantást a darabok készítésébe a jelenlévők.

Harci bemutató, különleges lovashuszár tánc, verbuválás és táncház is várta a vendégeket a II. Nagykun Huszártalálkozón szombaton. A Horváth tanyán Horváth György emeritus nagykunkapitány emléke előtt is tisztelegtek.

Hosszú idő után szombat délelőtt ismét megnyitotta kapuit a Tabáni Tájház Szolnokon. A helyszínre érkezőket kézműves foglalkozásokkal és tárlatvezetéssel várták a Tájházak Napja alkalmából.

Április 22-én éjfél után nem sokkal érkezett a jelzés a Túrkevei Mentő és Tűzoltó Egyesülethez, miszerint a városban, a Thököly úton egy személyautó fának ütközött. A sofőr súlyosan megsérült, kórházba szállították a mentők.

Egy 25 éves nő, illetve egy 38 éves férfi életét vesztette abban a balesetben, ahol egy személyautó felborult a 2514-es úton, Emőd térségében. Az összetört autóra az eset után csaknem hat órával később figyelt fel egy gyalogos. Elképzelhető, hogy ez a néhány óra végzetesnek bizonyult.

A végéhez közelednek az észak-déli irányú kerékpárút kivitelezési munkálatai Mezőtúron. A napokban helyszíni bejárást tartottak az önkormányzat illetékesei a műszaki ellenőrrel és a beruházást végző cég képviselőivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában